CatZahle'z

Ny kat i hjemmet

Ved hjemkomsten

Lad katten opholde sig i et begrænset område (evt. kun en etage, hvis du bor i hus med flere etager) i nogle dage med kattebakke, mad og vand. Du skal give killingen ro og tid til at vænne sig til jer og nye lugte. snak med katten ind imellem, så den hører din stemme, men ellers har den brug for ro. Undgå støj (høj musik, støvsuger osv.) Når katten virker tryg (har halen højt hævet og er imødekommende), kan du gradvist introducere den til de andre rum. Jo mere nervøs katten er, des mere tid skal den have. Hvis katten får for meget plads, kan den få tynd mave og miste appetitten på grund af stress. Derfor er det vigtigt, at du overholder rådet om at starte langsomt og i et begrænset område. Det vil være en god ide at modtage killingen i en weekend eller ferie, så du har nogle dage, hvor du kan være hjemme hos den. Undgå for mange gæster den første uge....børns venner, naboer og familie må vente med at hilse på vidunderet. Vent til I selv synes I kender killingens signaler.

Hold udekatte inde i to uger

VOKSNE katte skal bruge tid på at lære sine nye omgivelser at kende. Derfor anbefaler vi at holde den inde i minimum 14 dage, til den virker helt tryg. Tag da noget af det grus, den har tisset på, og spred det i haven, så den kan kende sin egen duft. Luk den ud på tom mave de første par gange, så den hurtigere kommer ind.

Killinger bør ikke lukkes ud, før de er neutraliserede og øremærkede og tidligst i 8 måneders alderen. Først da har de udviklet deres stedsans tilstrækkeligt.

Det er muligt at lære katten at gå i sele. Væn den langsomt til det inden døre, og tag den først med ud, når den er helt tryg ved selen.

Jeg anbefaler at din kat holdes på egen matrikel, dels for at overholde lovgivningen, men også fordi alt for mange katte bliver kørt ned, kommer til skade, slås og bliver syge når de er fritløbere. Byg en løbegård eller indhegn din have og tilbyd din kat et dejligt og trygt udeliv.

Den nye kat og børn

Det er vigtigt, at børnene har forståelse for, at katten har brug for ro den første tid. Børn gør hurtige bevægelser og siger høje lyde, som katten skal have tid til at vænne sig til. Børn og dyr kan få stor glæde af hinanden, men det kræver, at forældrene sætter grænser for deres samvær. Katten har generelt brug for ”hellige” steder, hvor den kan være i fred, når den sover, spiser og benytter kattebakken.

Den nye kat og andre dyr

Hvis der er en anden kat i hjemmet, introduceres de til hinanden gennem et mellemrum i døren (sæt en avis i klemme). Når kattene er ovre den værste hvæsen og sprutten (som regel efter en uge eller mere), kan den nye kat tages med ind til den anden i en transportkasse. Lad evt. kattene bytte rum, så de kan vænne sig til hinandens lugte. Går det godt åbnes døren, og kattene kan møde hinanden. Fremgangsmåden med at sammenføre en kat med en hund er den samme. Dog bør man holde hunden i snor, når katten og hunden skal møde hinanden. Hold hunden beskæftiget med nogle kommandoer, som den kender og er tryg ved.

Bedste hilsner

CatZahle’z v/ Heidi Zahle

Pas på mig! jeg er kun et lille barn......min stedsans er ikke udviklet før jeg er 8 mdr.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

amalie | Svar 04.06.2015 20.00

hej Heidi jeg ville bare spørge, hvad du skal have for en killing?

Heidi Zahle 04.06.2015 21.38

Hej Amalie, jeg tager 5000kr for en kælekat med stamtale, så er den vaccineret, chippet, registret i dansk katteregister og neutraliseret. se købsvilkår

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.09 | 09:53

De är så fina och rejäla pojkar. Längtar till jag får träffa dem! ❤

...
02.10 | 20:46

Tak skal du have

...
02.10 | 15:04

Så sød!

http://www.hurtiglannu.com/

...
30.10 | 00:57

De er nydelige alle sammen 😀❤️😻😻😻

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE