Vaccinationsprogram

 

Hvorfor skal min kat vaccineres?

Som ejer vælger man at lade sin kat vaccinere, fordi man ønsker at beskytte den mod visse sygdomme. Ved at indgive en vaccine med svækket eller død virus stimulerer man kattens immunsystem til at danne antistoffer mod disse, således at immunforsvaret er forberedt, hvis det skulle møde den pågældende smitte. Virusinfektioner kan ikke behandles med antibiotika, så derfor er forebyggelse vigtig.

Vaccination giver katten den bedst mulige beskyttelse, hvis den udsættes virussygdom. En kraftig infektion eller et sygdomsudbrud med en ny virusstamme kan dog alligevel "bryde igennem" hos vaccinerede katte, men sygdomsforløbet er ikke kritisk og ender derfor ikke dødeligt.

  • Killinger får antistoffer mod de sygdomme, som deres mor har antistoffer imod, igennem råmælken den allerførste mælk). Det kaldes de maternelle antistoffer. Disse antistoffer bevarer deres virkning indtil killingen er ca. 11-15 uger gammel. Efter dette tidspunkt i killingens liv skal den selv til at danne antistoffer.
  • Killinger kan vaccineres fra 8 ugers alderen, men har moderkatten været udsat for smitte enten naturligt eller ved vaccination, kan man vente med at vaccinere killingen til 12-ugers alderen. Ved at vaccinere ved 8 uger er det muligt at beskytte killingen i den periode, hvor den overgår fra at have moderkattens antistoffer og til selv at skulle producere dem. Det er dog ikke altid man ved, hvilken smitte moderkatten har været udsat for, f.eks. hvis hun er udekat.
  • Killinger vaccineres med 2 , evt. 3 gange med 3-4 ugers mellemrum. Det kaldes en basisvaccination. Vaccine nr. 2 og evt 3 gives for at bringe antistofniveauet op på et tilstrækkeligt højt niveau. Den sidste vaccination bør foretages ved 16 ugers alderen
  • Alle katte bør derefter revaccineres mod de samme sygdomme, et år efter basisvaccinationen. dvs når de er ca 16 måneder gamle. Herefter vil der være forskellige vaccinationsintervaller, alt efter hvilke sygdomme. det er relevant at holde katten beskyttet mod.

Da mine hunkatte lever et beskyttet liv og altid er vaccineret op til en parring, har jeg i samarbejde med min dyrlæge valgt at mine killinger vaccinereres når de er 12/13 uger, denne vaccination foretages samtidig med at killingen, chippes og neutraliseres. Dette er som beskrevet andetsteds en del af prisen for killingen.

Killingen SKAL herefter vaccineres når den er 16 uger. Hvis killingen stadig bor hos mig, gives denne vaccine naturligvis med. Har du valgt at få killingen hjem når den er 14 uger, så kan du enten komme til den aftalte konsultation jeg har hos min dylæge og få vaccinationen med som en del af pakken, du kan også gå til egen dyrlæge og få den sidste basisvaccine, her betaler jeg for selve vaccinationen (mod forevisning af regning), men konsultationen er for egen regning.

Herefter skal killingen vaccineres et år efter, altså når den er 16 mdr. langsigtet vaccinationsprogram aftales med egen dyrlæge, da det afhænger af kattens levevilkår. Men spørg endelig, jeg har en holdningCool

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.10 | 20:46

Tak skal du have

...
02.10 | 15:04

Så sød!

http://www.hurtiglannu.com/

...
01.09 | 15:49

Hej Lene
Skriv en mail til med mig, hvor du skriver lidt om hvem du er og hvorfor du tænker det kunne være noget for dig
zahle@oncable.dk
Vh Heidi

...
01.09 | 14:31

Det kunne jeg godt være intresseret i, bor dog i Espergærde

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE